Kinga Filipowicz

Miłośniczka i pasjonatka słodkich wypieków, trenerka w Instytucie Sztuki Kulinarnej, wiecznie tęskniąca za podróżami i próbowaniem nowych smaków (zawsze mam w kieszeni słodką mapę miejsca, do którego zmierzam).

Choć moja miłość do cukiernictwa zakiełkowała już w dzieciństwie, dopiero jako dwudziestolatka zaczęłam poważnie szlifować swoje umiejętności i zdobywać potrzebą wiedzę. Z czasem przerodziło się to w pasję. Teraz jestem mistrzem bez i makaroników (nie tylko!!!), adeptem kursów w Le Cordone Blue, słodką maniaczką, która w domowym zaciszu tworzy niepowtarzalne i dedykowane desery dla bardzo wymagających. Moją pasją jest projektowanie i dekorowanie pierników. Oby cieszyły nie tylko podniebienie ale i oczy.

 

Największą radość sprawia mi uśmiech na twarzy każdego, kto próbuje moich wypieków. To daje mi siłę i generuje nowe pomysły. Przygotowywanie ciast i deserów, dbałość o smak, wygląd, dekorowanie to największe wyzwanie i ogromna satysfakcja. Chcę Cię zainspirować, zachęcić tak samo do tradycyjnych wypieków, jak i eksperymentów. Jeśli tylko masz ochotę skorzystać z mojego doświadczenia, serdecznie zapraszam. Znajdziesz tu wskazówki, jak sobie poradzić z trudnościami na słodkiej drodze cukiernika. Triki i tajemnice, które spędzają Ci sen z powiek. Odpowiem na pytania, które mogą Cię dręczyć, zasugeruję co może Ci zasmakować, jak łączyć smaki, gdzie zjeść coś naprawdę dobrego, po jaką książkę sięgnąć.

 

Co na deser?

ma odpowiedzieć na proste i trudne pytania cukiernicze, pozwoli uporządkować Twoją wiedzę, uwolni zapał i radość z pieczenia.

Zapraszam do komentowania i zadawania pytań. Do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami, uwagami, przepisami.

Będzie mi bardzo miło.

 

Wierzę, że będzie nam razem bardzo słodko i przyjemnie.