Kinga Filipowicz
Miłośniczka i pasjonatka słodkich wypieków, trenerka w Instytucie Sztuki Kulinarnej, wiecznie tęskniąca za podróżami i próbowaniem nowych smaków (zawsze mam w kieszeni słodką mapę miejsca, do którego zmierzam).
Choć moja miłość do cukiernictwa zakiełkowała już w dzieciństwie, dopiero jako dwudziestolatka zaczęłam poważnie szlifować swoje umiejętności i zdobywać potrzebą wiedzę. Z czasem przerodziło się to w pasję. Teraz jestem mistrzem bez i makaroników (nie tylko!!!), adeptem kursów w Le Cordone Blue, słodką maniaczką, która w domowym zaciszu tworzy niepowtarzalne i dedykowane desery dla bardzo wymagających. Moją pasją jest projektowanie i dekorowanie pierników. Oby cieszyły nie tylko podniebienie ale i oczy.
Największą radość sprawia mi uśmiech na twarzy każdego, kto próbuje moich wypieków. To daje mi siłę i generuje nowe pomysły. Przygotowywanie ciast i deserów, dbałość o smak, wygląd, dekorowanie to największe wyzwanie i ogromna satysfakcja. Chcę Cię zainspirować, zachęcić tak samo do tradycyjnych wypieków, jak i eksperymentów. Jeśli tylko masz ochotę skorzystać z mojego doświadczenia, serdecznie zapraszam. Znajdziesz tu wskazówki, jak sobie poradzić z trudnościami na słodkiej drodze cukiernika. Triki i tajemnice, które spędzają Ci sen z powiek. Odpowiem na pytania, które mogą Cię dręczyć, zasugeruję co może Ci zasmakować, jak łączyć smaki, gdzie zjeść coś naprawdę dobrego, po jaką książkę sięgnąć.