Tort zimowy w stylu Naked cake/szkolenie

Uwielbiam torty w stylu NAKED! To nieograniczone możliwości smaków i dekoracji, które oczywiście rządzą się swoimi prawami. Niezwykłe jest to, że ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia. Paleta barw, które kojarzą się z zimą jest zaskakująco różnorodna, podobnie jest ze smakiem. W przygotowaniu tortu najbardziej lubię to, że za każdym razem może być inny. Zapraszam na szkolenie, na którym podzielę się z Tobą swoją wiedzą i doświadczeniem z przygotowania Naked cakes.
Jestem świeżo po kursie Naked cake w stylu jesiennym i wiesz co? Tyle ile osób, tyle było przeróżnych pomysłów, przepięknych kompozycji, które cieszyły oko i które wystarczy tylko zjeść. I choć jesień w pełni, już teraz możesz zastanowić się, czy tortem w wersji zimowej nie zaskoczysz swoich domowników i przyjaciół na Świątecznym obiedzie.

Na szkoleniu, na które serdecznie zapraszam, a które odbędzie się 15 grudnia w Instytucie Sztuki Kulinarnej na ul. Postępu 5 w Warszawie, opowiem m.in.:

– o rodzajach biszkoptów – jak upiec idealny biszkopt, ale i jakie niespodzianki Cię czekają podczas pracy,
– o nasączeniach – zimowe nuty smakowe, rodzaje alkoholi, możliwe kompozycje,
– o składaniu tortu – co zrobić by tort był prosty, elegancki i nie wyglądał jak wieża w Pizie, czym go przełożyć, by nie był zbyt słodki,
– o kremach, które możesz użyć do dekoracji Naked cake,
– o stylistyce tortów w stylu Naked,
– i wreszcie o dekoracji, czyli o tym wszystkim, z czego możesz skorzystać, by tort był wyjątkowy, piękny (m.in. dekorowanie czekoladą – spadające sople, karmelem – jak przygotować błękitne szkło, wykorzystanie barwników).

Jednym słowem dużo praktyki, ale i o wiele więcej teorii. Każdy wyjdzie z własnym tortem, gotowym do natychmiastowej konsumpcji, bo przecież nie można się powstrzymać. Serdecznie zapraszam.

tort naked cake w wersji zimowejtort naked cake w wersji zimowejzimowy tort w stylu naked caketort zimowy w stylu naked caketort zimowy w stylu naked caketort naked cake w wersji zimowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *