Zmodyfikowany Kompleksowy Kurs Cukierniczy, który ma poszerzony program, doczekał się po pandemii pierwszej edycji i właśnie się zakończył. Cudowni uczestnicy, podchodzący do pracy cukierniczej z ogormną pasją i zaangażowaniem, zawsze dodają mi skrzydeł. Chciałabym im podziękować, przywołując wybrane zdjęcia. W poniższym wpisie znajdziecie też podsumowanie, informacje o tym, czego możecie sie nauczyć na kursie. Zapraszam.

Kompleksowy Kurs Cukierniczy to 12 spotkań, podczas których dowiadujesz się i testujesz w praktyce wiedzę z zakresu:

  • serników pieczonych i na zimno,
  • ciast kruchych,
  • czekolady, karmelu, deserów,
  • bez i makaroników,
  • ciast drożdżowych,
  • wypieków drożdżowych śniadaniowych – bułeczek i chlebów,
  • ptysi i eklerów,
  • cukiernictwa śniadaniowego,
  • nowoczesnych tortów,
  • monoporcji z elementami kuchni molekularnej.

Aktualny program znajdziesz na stronie Instytutu Sztuki Kulinarnej.

Każde spotkanie to od 4 do 5 godzin pracy na najwyższej jakości składnikach. W zależności od pory roku, wybieram sezonowoe owoce i może się zdarzyć lekka modyfikacja programu tak, by receptury były odpowiednio dopasowane do sezonu.

Podczas kursu ćwiczysz niezbędne umiejętności, zadajesz pytania, poznajesz triki, zabierasz swoje wypieki do domu, otrzymujesz materiały wraz z recepturami, świetnie się bawisz, nawiązujesz nowe znajomości. Liczy się chęć do pracy i zaangażowanie. Zespół uczestników to 12 osób, dzięki czemu mamy szansę efektywnie i indywidualnie pracować. Tymczasem, dziękując za wspólną pracę Uczestnikom lipcowego kursu, zapraszam na fotorelację.

Mam nadzieję, że zdjęcia Cię zachęciły, jeśli tak zapraszam na kurs. Staram się odpowiadać na wszelkie pytania, podejść do każdego indywidualnie, tworząc dobrą i mam nadzieję inspirującą do dalszych testów atmosferę.

Serdecznie zapraszam, do zobaczenia.

Kinga

Jeśli masz pytania dotyczące kursu, zapraszam do komentowania.