Brushstroke cake/szkolenie

Brushstroke cake to jeden z najnowszych trendów w dekorowaniu tortów. Polega na ozdobieniu ciasta czekoladą w taki sposób, by poprzez jej zabarwienie i efektowne pociągnięcia pędzlem nadać mu malarskiego wyglądu. Dziś zapraszam na krótki wpis o zbliżającym się szkoleniu, dzięki któremu każdy ma szansę stworzyć efektowny i w całości jadalny tort malowany czekoladą.

O najnowszych trendach cukierniczych pisałam tutaj. Więc jeśli masz ochotę wrócić do tego tematu kliknij na link. Zapraszam do lektury.

brushstroke cake

Brushstroke cake będzie bohaterem warsztatów, które obędą się w Składzie Bananów już 3 lutego 2019 r. Szczegóły i zapisy tutaj.

Tort ozdobiony czekoladą jest niezwykle efektowny, w całości jadalny. Na szkoleniu dowiesz się:

  • jak upiec smaczny biszkopt – poznasz techniki i triki wypieku,
  • jakie kremy przygotować, by tort był smaczny a ozdoby z czekolady trwale na nim przymocowane,
  • jak nasączyć biszkopt,
  • czym wzbogacić smak tortu,
  • jak pracować z czekoladą, by przygotować efektowne ozdoby, a więc cała potrzebna wiedza o tym, jak ją barwić, roztapiać, jakich używać narzędzi,  jak z nią pracować, przechowywać,
  • jak składać tort, skomponować ozdoby, zaplanować układ i kolory oraz przymocować czekoladę do tortu.

Każdy uczestnik upiecze i ozdobi swój własny torcik. Podczas warsztatów będziesz mógł wyżyć się artystycznie, “pomalować” swój tort niemalże jak Picasso.

Serdecznie zapraszam.

Kinga

brushstroke cakebrushstroke cake

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *