Brushstroke cake to jeden z najnowszych trendów w dekorowaniu tortów. Polega na ozdobieniu ciasta czekoladą w taki sposób, by poprzez jej zabarwienie i efektowne pociągnięcia pędzlem nadać mu malarskiego wyglądu. Dziś zapraszam na krótki wpis o zbliżającym się szkoleniu, dzięki któremu każdy ma szansę stworzyć efektowny i w całości jadalny tort malowany czekoladą.
O najnowszych trendach cukierniczych pisałam tutaj. Więc jeśli masz ochotę wrócić do tego tematu kliknij na link. Zapraszam do lektury.
Brushstroke cake będzie bohaterem warsztatów, które obędą się w Składzie Bananów już 3 lutego 2019 r. Szczegóły i zapisy tutaj.
Tort ozdobiony czekoladą jest niezwykle efektowny, w całości jadalny. Na szkoleniu dowiesz się:
- jak upiec smaczny biszkopt – poznasz techniki i triki wypieku,
- jakie kremy przygotować, by tort był smaczny a ozdoby z czekolady trwale na nim przymocowane,
- jak nasączyć biszkopt,
- czym wzbogacić smak tortu,
- jak pracować z czekoladą, by przygotować efektowne ozdoby, a więc cała potrzebna wiedza o tym, jak ją barwić, roztapiać, jakich używać narzędzi, jak z nią pracować, przechowywać,
- jak składać tort, skomponować ozdoby, zaplanować układ i kolory oraz przymocować czekoladę do tortu.
Każdy uczestnik upiecze i ozdobi swój własny torcik. Podczas warsztatów będziesz mógł wyżyć się artystycznie, „pomalować” swój tort niemalże jak Picasso.
Serdecznie zapraszam.
Kinga