Przed Nami Święta pachnące przyprawami korzennymi, a więc piernikiem. Obowiązkowo musisz przygotować na ten czas kolorowe i jadalne ozdoby na choinkę, które potem oczywiście można skonsumować bez wyrzutów sumienia. Polukrowane pierniczki to również idealny i oryginalny prezent na Święta. Nie dość, że każdy jest inny, ręcznie robiony to przygotowany przez Ciebie.
To oznacza, że poświęciłaś na to dużo czasu – tym bardziej podarunek ma większą moc i wartość. Zapraszam Cię na Świąteczne szkolenie ze zdobienia precyzyjnego lukrem królewskim (royal icing). W świątecznej, pachnące atmosferze, w przemiłym towarzystwie dowiesz się m.in.:
– jak przygotować idealne ciasto na pierniczki?
– jak zrobić domowy lukier królewski?
– o czym musisz pamiętać, by praca z lukrem była przyjemnością a efekty zachwycały?
Podzielę się z Tobą całą swoją wiedzą, która mam nadzieję ułatwi Ci pracę i zachęci do dekorowania również w szerszym gronie rodziny i przyjaciół. Gwarantuję, że świąteczne dekorowanie pierników to idealny czas na integrację, spędzenie miło czasu i przede wszystkim zwolnienie tempa w szalonym pędzie po kolejny prezent.
Aha – Każdy uczestnik warsztatów upiecze i polukruje swoje pierniczki, zapakuje w ozdobne torebki.
Szczegóły znajdziesz na stronie Instytutu Sztuki Kulinarnej, kliknij tutaj.
Serdecznie zapraszam!