Choć za oknami ciepło, to czuć już powiew jesieni. Dlatego już dziś zapraszam na szkolenie w iście jesiennym stylu, w smakach i kolorach polskiej jesieni – Naked Cake zdobiony barwami i owocami charakterystycznymi dla tej pory roku. Jak przygotować modny naked cake? Na czym polega sekret jego uroku? Jak wybrać odpowiedni krem, jakie przygotować ciasto, nasączenie… zapraszam na kilka słów o szkoleniu w Instytucie Sztuki Kulinarnej, które będę prowadziła w październiku.
Naked cake to przykład tortu, który jest ostatnio niezwykle modny. Niby niedbale wykończony, trochę tak jakby nie udało się dokładnie pokryć go kremem, ale czy na pewno? Na szkoleniu dowiesz się m.in.:
- jakie ciasto wybrać na bazę tortu?
- który krem będzie najlepszy wewnątrz, a który na zewnątrz ciasta?
- czym wzbogacić torty, by był ciekawy w smaku i niepowtarzalny?
- jakie owoce, kwiaty i liście wybrać do dekoracji?
- jak skomponować kompozycję, która będzie nie tylko dobrana kolorystycznie, efektowna, ale również smaczna i właściwie umocowana?
- jak przygotować tort piętrowy?
- jak właściwie eksponować tort na przyjęciu?
Opowiem o technikach pracy z samym ciastem, nakładaniu kremu, barwnikach, planowaniu pracy, projekcie tortu, wszelkich pułapkach, które mogą na Ciebie czekać i trikach, które pomogą Ci w pracy.
Czy Naked cake jest prosty w przygotowaniu? O tym przekonasz się na szkoleniu, na którym każdy uczestnik przygotuje swoją wersję jesiennego Naked cake. Szczegóły i zapisy na stronie Instytutu Sztuki Kulinarnej. Kliknij tutaj.
Serdecznie zapraszam!
I kolejne wersje tortu zarówno smakowe, jak i dekoracyjne.