Już za chwilę Święta w związku z tym wkraczamy nie tylko w Wielkanocne klimaty, ale i kolorowe, wiosenne kolory. Na kursie cukierniczym przygotowaliśmy pierniczki w wydaniu wiosennym oraz kolorowe cupcakes z kremami maślanymi. Zapraszam na fotorelację. Wierzę, że Was zainspiruje i przygotujecie swoje własne kolorowe wypieki.
Pierniczki są mocno korzenne, ale jako jeden z ważniejszych punktów programu muszą się w nim znaleźć (przepis tutaj). Obok mamy lukier królewski (przepis tutaj), który doskonale pokrywa ciasteczka i jednocześnie wymaga cierpliwej pracy i panowania nad ręką. Babeczki są w wydaniu waniliowym i czekoladowym. Za pomocą końcówek dekoratorskich oraz kremów maślanych uczestnicy udekorowali różne wersje cupakes. A oto wypieki:









Wesołych Świąt oraz udanych, słodkich wypieków! Wszystkiego Najsłodszego!
Zapraszam Cię do zapoznania się z moim e-Bookiem:
„Sekrety idealnej bezy” to kurs pieczenia krok po kroku
Masz dość bez, które opadają, pękają albo wychodzą jak guma?
Ten eBook to Twój pierwszy krok do bezy, z której będziesz dumny/a!
Przygotowałam dla Ciebie 25 stron konkretnej, uporządkowanej wiedzy o pieczeniu idealnych bez – od podstaw po praktyczne wskazówki i sprawdzone przepisy. To kurs, który możesz przerobić w domowej kuchni, bez stresu i specjalistycznego sprzętu.
