Śniadanie to najważniejsze posiłek w ciągu dnia. Dodaje energii.  Chcemy je celebrować w gronie rodziny i przyjaciół, cieszyć się wyśmienitym towarzystwem ze smakołykami na stole. Może być słodko, kolorowo, smacznie, ale i różnorodnie… Na naszym ostatnim w tej edycji kursu spotkaniu było również zdrowo i wytrawnie. Zapraszam na krótkie podsumowanie i fotorelację.

Tak więc były: chlebki z oliwkami, pietruszką i cebulką, chałki, drożdżowe cynamonki, angielskie scones. Do tego gofry belgijskie z bitą śmietaną i musem malinowym, czekoladowe naleśniki (przepis tutaj), budyń jaglany na mleku owsianym z prażonymi orzechami. Zaproponowałam kilka koktajli owocowych, ale i piękny zielony z jarmużem. Przygotowaliśmy różne wersje placuszków, a zakończyliśmy wszystko wytrawnym sufletem z kozim serem i szpinakiem.  Tym samym uczestnicy kolejnej edycji kursu cukierniczego I stopnia otrzymali certyfikaty i z głową pełną nowych smaków podążyli w świat. Przed nami kolejny kurs i kolejne wyzwania, tym razem kurs cukierniczy II stopnia. Szczegóły i program znajdziecie tutaj. Serdecznie zapraszam.

A teraz kilka zdjęć:

chlebki z oliwkami

chałki, cynamonki, scones

gofry belgijskie

koktajle i budyn jaglany

koktajl z jarmuzu i budyn jaglany

nalesniki czekoladowe

nalesniki czekoladowe

A to lekki bałagan podczas robienie zdjęć:

backstage kurs cukierniczy

Smacznego!