Słodkie maleństwa na raz. Przed Wami słodkie mini beziki w Świątecznej Bożonarodzeniowej odsłonie. Delikatnie zabarwione kolorem zielonym i czerwonym, wyciśnięte tak, by imitowały małe choineczki. Do tego delikatne kolorowe posypki. Idealne na prezent, dla dużych i małych.

Przepis na bezę francuską znajdziesz tutaj – wszystko co jest Ci potrzebne, jak ją przygotować i suszyć. A potem do dzieła, przygotuj rękaw z ozdobną tylką cukierniczą i wewnątrz rękawa wyciśnij paseczki wybranych kolorów. W moim przypadku zielony i czerwony. Kolorowe paseczki wewnątrz rękawa możesz rozprowadzić pędzelkiem. Wtedy kolor będzie się ładnie rozkładał. Teraz czas na włożenie do środka bezy i wyciśnięcie jej na papier w wybranym kształcie. To świetna zabawa – można poćwiczyć z różnymi kolorami, tylko wtedy za każdym razem w innym rękawie. Ja przygotowałam bezy z 7 białek, czyli 210g białka i 350g drobnego cukru. Wyszły mi 3 blachy mini bezików. Przed pieczeniem udekorowałam je kolorowymi posypkami. Suszyłam w temperaturze 100C około 45 minut. Zachęcam do zabawy. Smacznego!!!

swiateczne bezy w wersji mini

swiateczne bezy w wersji mini

tylki dekoratorskie