Śniadanie to najważniejsze posiłek w ciągu dnia. Dodaje energii. Chcemy je celebrować w gronie rodziny i przyjaciół, cieszyć się wyśmienitym towarzystwem ze smakołykami na stole. Może być słodko, kolorowo, smacznie, ale i różnorodnie… Na naszym ostatnim w tej edycji kursu spotkaniu było również zdrowo i wytrawnie. Zapraszam na krótkie podsumowanie i fotorelację.
Tak więc były: chlebki z oliwkami, pietruszką i cebulką, chałki, drożdżowe cynamonki, angielskie scones. Do tego gofry belgijskie z bitą śmietaną i musem malinowym, czekoladowe naleśniki (przepis tutaj), budyń jaglany na mleku owsianym z prażonymi orzechami. Zaproponowałam kilka koktajli owocowych, ale i piękny zielony z jarmużem. Przygotowaliśmy różne wersje placuszków, a zakończyliśmy wszystko wytrawnym sufletem z kozim serem i szpinakiem. Tym samym uczestnicy kolejnej edycji kursu cukierniczego I stopnia otrzymali certyfikaty i z głową pełną nowych smaków podążyli w świat. Przed nami kolejny kurs i kolejne wyzwania, tym razem kurs cukierniczy II stopnia. Szczegóły i program znajdziecie tutaj. Serdecznie zapraszam.
A teraz kilka zdjęć:







A to lekki bałagan podczas robienie zdjęć:

Smacznego!
Zapraszam Cię do zapoznania się z moim e-Bookiem:
„Sekrety idealnej bezy” to kurs pieczenia krok po kroku
Masz dość bez, które opadają, pękają albo wychodzą jak guma?
Ten eBook to Twój pierwszy krok do bezy, z której będziesz dumny/a!
Przygotowałam dla Ciebie 25 stron konkretnej, uporządkowanej wiedzy o pieczeniu idealnych bez – od podstaw po praktyczne wskazówki i sprawdzone przepisy. To kurs, który możesz przerobić w domowej kuchni, bez stresu i specjalistycznego sprzętu.
