Deser z polewą lustrzaną jest niezwykle efektowny. Wygląda pięknie i robi wrażenie. Z jednej strony wydaje się tak elegancki – czysty minimalizm powala na kolana – a jednocześnie jest w nim jakaś tajemnica. W końcu co się kryje pod tą cienką, lśniącą warstwą? Cukiernicze salony bawią się nie tylko formą, ale kolorami i kształtem, mistrzowie słodkości nieustannie nas zaskakują i kuszą nowymi smakami. Czy przygotowanie takiego deseru jest możliwe w domowych warunkach? Jakie umiejętności trzeba opanować i jaką wiedzę posiąść, żeby przygotować cudo, które powali gości na kolana?
Na te i podobne pytania odpowiem podczas II stopnia kursu cukierniczego w Instytucie Sztuki Kulinarnej. Wejdziemy na inny, wyższy stopień cukierniczy. Pobudzimy wyobraźnię, bo tak naprawdę tylko ona nas ogranicza. Rozwiniemy skrzydła i będziemy się świetnie bawić. Zaczynamy już 20 maja na Postępu 5 w Instytucie Sztuki Kulinarnej. Zapraszam do zapoznania się z harmonogramem i niezbędnymi szczegółami tutaj. Widzimy się na kursie!
Zdjęcia: Małgorzata Zielińska studio Zielnik