Aby było Ci prościej skorzystać z przepisów, sięgnij po moje ulubione przepisy na Wielkanocny stół. Zebrałam je wszystkie razem w dzisiejszym poście. Zapraszam.

Bez Wielkanocnych i przesłodkich mazurków TE Święta nie mogą się obejść. Są dość proste w wykonaniu, smaczne, długo się utrzymują i można je udekorować całkowicie dowolnie. Ja proponuję upiec je w kształcie jaj wielkanocnych.

Dlatego na początek dwie propozycje: Mazurek z dżemem z gorzkich pomarańczy wykończony ganache z mlecznej czekolady oraz Mazurek porzeczkowy z kremem kajmakowy. Osobiście uwielbiam słodko-kwaśne zestawiania. Zapraszam po przepisy, które znajdziesz tutaj.

Przepięknie żółta babka z pulpą mango prezentuje się niezwykle dostojnie i jest przepyszna, kliknij tutaj.

Dla miłośników czekolady znajdzie się babka czekoladowa. Po przepis kliknij tutaj.

Jeśli lubisz cytrynowy smak, proponuję tartoletki z lemon curd wykończone bezą włoską. Oczywiście, jeśli wolisz, przygotuj z tego przepisu Mazurek cytrynowy. Kształt i dekoracja zależy tylko i wyłącznie od Twojej fantazji. Przepis znajdziesz tutaj.

Lemon curd możesz również wykorzystać do bezowych koszyczków.

Wierzę, że wśród tych słodkości każdy znajdzie coś dla siebie. Tymczasem ja przygotowuję jeszcze jeden, który niedługo zamieszczę na blogu.

Podobały Ci się przepisy? Udostępnij, prześlij dalej, podziel się z innymi łasuchami. Jeśli zaś masz uwagi, podziel się nimi ze mną. A może chcesz o coś zapytać? Skomentuj.

Smacznego!